Børtervann Oslomarka

Børtervann i Østmarka - stor idyllisk innsjø. Her finnes både Ørret, Abbor, Røye og Mort. Det finnes også mange fine badeplasser her.

 • Innlandsfiske
 • Teltplass i nærheten

Om stedet

Enkleste ankomst er å parkere ved Bysetermåsan og følge veien de neste 4 km, 1 times rask gangtid. Det er en fin grusvei hele veien inn, så det å sykle er anbefalt. Når du kommer fram til vannet ligger båten på høyrehånd nedenfor hundegården på land.

MERK: Det er ikke vester i båten, ta med dette selv!"1 nøkkel - 100 båter" er Norges Jeger- og Fiskerforbunds nye medlemsfordel. Alle medlemmer av NJFF får tilgang til 100 båter rundt om i landet. Noen er plassert på sjøen, andre på fjellet eller i innlandet. Medlemmer bestiller enkelt sin egen båtnøkkel i njffbutikken.no. Nøkkelen passer til alle båtene. Når du skal bruke en båt, booker du den enkelt på disse nettsidene!
Båtene er laget i aluminium og tåler en støyt. De er solide og lette. Med sin vekt på kun 78 kilo, skal det være mulig å håndtere dem for en person. Båtene er 14 fot og modellen heter Viking 440.
Alle båtene er gratis å bruke for medlemmer, og vi håper folk viser både båtvett og folkevett når de benytter seg av dette felles gode.

Fiske

Informasjon om fiske i Børtervanna, fra Oslomarka Fiskeadministrasjons (OFA) nettsider:

Børtervanna
Diger innsjø som er delt i fjorder med mange skjær og øyer. Båt er en stor fordel. Glimrende område for fluefiske både tidlig og sent på sesongen, men det er ofte nødvendig å komme seg utpå. Det kan også være et veldig bra tørrfluefiske under maursverming i siste halvdel av mai. Noen år er det skikkelige vulgata­klekkinger over gruntområdene i starten av juni. Små, sølvblanke wobblere som kano­dorges frem og tilbake i fjordene gir både abbor og ørret. Markdrag tar også mye ørret. Dorg gjerne langt fra land på kvelden eller i regnvær. De næringsrike grunnene tørrlegges år om annet av voldsom ned­tapping. Det tas også en god del abbor på rundt 200-300g på mark der inne. OFA- kortet gjelder ikke i hele vannet. Mange fine telt­plasser og populært for familieturer med kano.

Fiskekort fra OFA finner dere på inatur.no: https://www.inatur.no/fiske/50fee701e4b0bfb3e46a9d45/fiske-i-oslomarka-ofa.

Ansvarlig

Ski JFF v/Martin Warnken

Se regler for bruk av båten

Lokasjon

Denne båten ligger i Ski

Medlemsfordeler

I tillegg til at du er medeier av snart 150 båter, er det mange andre fordeler ved å være medlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Magasinet Jakt & Fiske

Landets største magasin for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte fritt tilsendt hjem i postkassa og digital tilgang.

Gjensidige forsikring

Rimeligere forsikringer. Gode dekninger.

Fordeler i lokale foreninger

Lokale jeger- og fiskerforeninger byr på mange godbiter for sine medlemmer

 • Båter: Du blir medeier av nærmere 150 båter over hele landet.
 • Jakt & Fiske: Landets største magasin for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte fritt tilsendt hjem i postkassa og digital tilgang.
 • Gjensidige: Medlemskapet i NJFF kan gi deg en rekke forsikringsfordeler.
 • Sportsmans Pride: Du får høykvalitetsfor til meget hyggelige priser.
 • Jakt- og Fiskesenteret: Alle medlemmer får store prisavslag ved påmelding til planlagte kurs ved senteret.
 • Hørselslaben: Alle medlemmer kan kjøpe formstøpte elektroniske hørselvern til medlemspris. Apparatene heter Jeger´n og medlemmene får apparatene til kr. 4500,- inkludert teleslynge. Ordinær pris er kr. 5500,-.
 • Jegerprøveboka som lydbok:Du får tilgang til boka Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund, som lydbok til 29 kroner. Full pris for ikke-medlemmer er 299 kroner.​​

 • Thon Hotels: Hotellavtale for NJFF-medlemmer med gunstig priser.
 • Advokatbistand: Fri advokatrådgivning i en halv time når dette formidles via NJFF.
 • Norsk Kennel Klub​: Vårt samarbeid gir standard NKK-fordeler på jaktprøver, utstillinger, og ved registrering av hunder og valpekull.
 • Redusert jaktradioavgift​: Som medlem i NJFF får du redusert årlig jaktradioavgift. (Medlem kr. 55,-/ ikke-medlem kr. 95,-)
 • Wehunt: Gratis jaktapp som gir deg oversikt over hvor dine jaktkamerater er i terrenget. Som medlem får du pro-versjonen til halv pris. Dette koster normalt 279 kr/år - men medlemmer betaler kun 139 kr.
 • Besøk i tillegg lokalforeningenes hjemmesider for å finne de lokale medlemsfordelene.

Bli medlem!

 

Inkluderer

Tilgang til båter rundt om i landet.

Bladet Jakt & Fiske  - fritt tilsendt hjem i postkassa.

Veldig gode forsikringsavtaler med Gjensidige.

+ Alle medlemsfordeler nevnt over :-)

Bli medlem